NORVEGŲ KALBOS LYGIAI

A1.1

Pagrindai ir prisistatymas

Šio kurso metu studentai įgyja esmines norvegų kalbos žinias. Susipažinsite su norvegų kalbos abėcėle, mokysitės tarties, skaičių, laiko ir datos išraiškų. Praktikuosite kasdienės kalbos frazes, mokysitės prisistatyti, apibūdinti savo šeimą bei kasdienę veiklą.

a1.1

A1.2

Kasdienio bendravimo įgūdžiai

Šiame kurse gilinsitės į bendravimą kasdieninėse situacijose. Bus plėtojamas žodynas, susijęs su maistu, sveikata, orais, namais ir šeima. Praktikuosite dialogus, mokysitės naudoti mandagumo frazes ir formuluoti klausimus bei atsakymus kasdieniuose pokalbiuose.

a1.2

A2.1

Pažangesnis bendravimas ir gramatika

Šio kurso tikslas – tobulinti bendravimo įgūdžius bei gilinti gramatikos žinias. Mokysitės aprašyti vietoves, keliones, laisvalaikio veiklas. Didelis dėmesys bus skiriamas sakinių struktūrai, laikų vartojimui, klausimų sudarymui bei gebėjimui išreikšti savo nuomonę.

a2.1

A2.2

Savarankiškas kalbos naudojimas

Šiame lygyje studentai ugdys gebėjimą sklandžiai ir savarankiškai bendrauti įvairiomis temomis. Gausinsite žodyną apie darbą, švietimą, visuomeninį gyvenimą. Taip pat mokysitės sudėtingesnių gramatinių struktūrų, lavinsite gebėjimą dalyvauti diskusijose bei rašyti laiškus ar kitus tekstus.

a2.2